معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت: حفظ دستاوردهای برنامه ریشه کنی فلج اطفال در کشور ایران از حساسیت ویژه ای برخوردار است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت: حفظ دستاوردهای برنامه ریشه کنی فلج اطفال در کشور ایران از حساسیت ویژه ای برخوردار است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، نصرالله کرمی افزود: ایران به عنوان یکی از 27 کشور منطقه، درخشان ترین کارنامه در زمینه فلج اطفال را دارد، که مطمئنا ریشه کنی جامعه هدف از این بیماری، به عنوان یکی از برگه های زرین وزارت بهداشت و درمان در نظام جمهوری اسلامی شمرده می شود.
وی، دستيابي به پوشش صد درصدی ايمن سازي كودكان زير ۵ سال ايران و مهاجرين خارجي، پرسش در موارد مشکوک به فلج اطفال در ۲۴ ماه گذشته و يافتن كودكان زير ۵ سالي كه تا كنون واكسن فلج اطفال دريافت نكرده اند را از مهمترین اهداف ریشه کنی فلج اطفال عنوان کرد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز گفت: در عملیات ایمن سازی تکمیلی فلج اطفال در استان، طبق برآورد انجام شده قریب به هشتصد نفر کودک زیر پنج سال تحت پوشش این عملیات قرار خواهند گرفت.
ظفر پریسای با اشاره به اینکه فلج اطفال یک بیماری ویروسی و مسری است و این بیماری معمولا در کودکان خردسال رخ می دهد،اذعان نمود: ممکن است در نوجوانان و بالغان نیز مشاهده شود و بیش از 99 درصد موارد عفونت با ویروس، بی علامت و خفیف بوده و در کمتر از یک درصد موارد منجر به فلج دائمی فرد می شود.
وی ادامه داد: به دنبال ریشه کنی آبله، سازمان جهانی بهداشت درسال 1988 برنامه جهانی ریشه کنی فلج اطفال را تصویب کرد که تاکنون موفقیت های زیادی داشته و تنها دو کشور افغانستان و پاکستان همسایگان شرقی ما بومی این بیماری هستند.
پریسای با اعلام اینکه آخرین موارد فلج اطفال در ایران در سال (2001 میلادی، 1379 شمسی) گزارش شده و از آن تاریخ تاکنون، ایران عاری از فلج اطفال است، تاکید کرد: برای ریشه کنی فلج اطفال اقدامات متعددی انجام می شود که یکی از مهم ترین آنها واکسیناسیون کلیه کودکان با واکسن فلج اطفال است و در ایران کودکان در بدو تولد 2، 4، 6، 18 ماهگی و 6 سالگی واکسن خوراکی فلج اطفال را دریافت می کنند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، اظهار کرد: اقدام مهم دیگر، عملیات ایمن سازی تکمیلی است که با توجه به مرزهای گسترده با دو کشور بومی فلج اطفال و ترددهای فراوان بین ایران و همسایگان شرقی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی تصریح کرد: در عملیات ایمن سازی تکمیلی که هر سال در استان انجام می شود، کودکان زیر 5 سال بدون توجه به سابقه ایمن سازی، مجددا دو نوبت قطره خوراکی فلج اطفال را با فاصله 4 هفته دریافت می کنند.
پریسای در پایان خاطر نشان کرد: طبق برنامه ریزی انجام شده، نوبت اول این عملیات همزمان در سراسر مناطق سردسیر کشور (20-18) فروردین و مرحله دوم آن در (24-22) اردیبهشت در جمیت هدف و گروه های پر خطراستان و شهرستان های تحت پوشش دانشگاه انجام خواهد شد.
به گزارش وب دا؛ فعاليت نظام مراقبت فلج شل حاد نقش مهمي در پيشرفت فعاليتهاي مرتبط ريشه كني فلج اطفال دارد و از طرفي اثبات تداوم وضعيت عاري از پوليو، در استان كه چند سال از آن مي گذرد مستلزم انطباق آن با معيارهاي سازمان جهاني بهداشت است.142



